Palvelut lainansiirtoon

Suosituimmat palvelut lainansiirtämiseen

Lainansiirtoa harkitsevalle on tarjolla useita vaihtoehtoja. Pankeista suosituimpia vaihtoehtoja ovat Nordea, OP, S-Pankki ja Säästöpankki. Parasta lainansiirtotarjousta voi hakea myös lainojen vertailu- ja kilpailutuspalveluiden, kuten Sortterin tai Rahalaitoksen kautta. Niiden kautta saa hetkessä yhteyden yli 20 pankkiin ja rahoituslaitokseen.

Nordea ja lainansiirto

Nordea mainostaa lainansiirtopalveluaan järkisiirtona, jolla voidaan pienentää lainanhoitokuluja ja selkeyttää omaa taloutta. Pankki lupaa lainansiirrosta kiinnostuneille kilpailukykyisiä hintoja, mutkatonta palvelua ja joustoa maksuihin. Nordean omilla asiakkailla on mahdollisuus vakuudettomaan kulutusluottoon.

Nordea auttaa asiakkaitaan korvaamaan kertyneet kulutusluotot ja osamaksut yhdellä Nordea-lainalla. Lisäksi pankin lainansiirtopalvelu hoitaa olemassa olevien luottojen takaisinmaksun asiakkaan puolesta.

Lainansiirron mainostetaan sopivan Nordean asiakkaille, jotka ovat jatkuvassa työsuhteessa tai eläkkeellä olevia ja yhden tai useamman, enintään 50 000 euron luoton omaavia. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Pankin sivustolla voi täyttää siirtohakemuksen. Lisäksi sivustolla voi tehdä hakemuksen Joustoluotosta sekä arvioida Joustoluoton suuruutta laskurilla. Prosessi sujuu pääpiirteittäin seuraavasti:

 • Hakija täyttää lainojen yhdistämiseen tarkoitetun luottohakemuksen, jonka perusteella pankki on heihin yhteydessä.
 • Lisäksi hakija toimittaa tiedot luotoistaan esimerkiksi kuvina.
 • Jos pankki antaa tarjouksen ja hakija hyväksyy sen, syntyy sopimus ja pankki maksaa vanhat kulut pois.
 • Maksettavaksi jää yksi Nordean laina.

Osuuspankki ja lainansiirto

OP kannustaa yhdistämään ja siirtämään erilaiset lainat ja luotot yhdeksi isommaksi lainaksi Osuuspankkiin. Kannustimena toimii ajatus yhdestä lainasta yksine kuluineen sekä keskittämisen talouteen tuoma selkeys.

OP:lle voi siirtää useita erilaisia lainoja lainatyypistä ja lainan syystä riippumatta. Hakijalta edellytetään kuitenkin säännöllisiä palkka- tai eläketuloja, riittävää maksukykyä sekä tilanteesta riippuen myös vakuuksia. Lainansiirtoihin tarjotaan lainoja siis samoilla kriteereillä kuin muihinkin lainoihin, ja sitäkin voi hakea yhdessä toisen henkilön kanssa.

OP tarjoaa sekä vakuudellista lainaa että lainaa ilman vakuuksia. Vakuudellisten lainojen korot ovat kohtuullisemmat, ja vakuudeksi voidaan katsoa esimerkiksi asunto-omaisuus, metsä, säästöt tai muut sijoitukset.

Vakuudetonta lainaa siirtoihin voi saada myös silloin, kun hakijalla on jo asuntolainaa Osuuspankissa. Tässä tilanteessa hakija voi hakea niin sanottua vakuudetonta Täsmäluottoa, jota voidaan myöntää 2 000–15 000 euroa.

Pankin sivustolla voi tutustua tarkemmin lainansiirtojen ehtoihin ja lainamahdollisuuksiin. Hakemuksen voi täyttää pankin sivustolla.

S-Pankki ja lainansiirto

S-Pankki kannustaa rohkeasti tutustumaan palveluihinsa ja siihen, kuinka paljon voit S-Pankkia käyttämällä säästää. Lisäksi heidän sivustoltaan löytyvät hakemuskaavakkeet heille, joita kiinnostaa asuntolainan tai kulutusluottojen siirtäminen. S-Pankki kertoo sivustollaan laajasti myös ylipäänsä pankin vaihtamisesta. Lainansiirron yhteydessä voi toki vaihtaa kaikki pankkipalvelunsa S-Pankkiin, mutta pakollista tämä ei ole.

Asuntolainoihin liittyen S-Pankki edellyttää asiakkaalta maksuhäiriömerkittömyyttä ja säännöllisiä tuloja. Lisäksi asiakkaalla tulee olla suomalainen henkilötunnus ja hänen tulee asua vakituisesti Suomessa. S-Pankin sivulla voi täyttää asuntolainahakemuksen, ja hakemusta voi käyttää myös silloin, kun ajatuksena on olemassa olevan lainan siirtäminen toisesta pankista S-Pankkiin.

S-Pankin sivustolla kulutusluottojen siirtämisestä kiinnostuneet voivat hyödyntää lainalaskuria ja jättää hakemuksen verkossa. Vakuudetonta S-lainaa voi saada 5 000–50 000 euroa ja lainaa voi hakea yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa.

Säästöpankki ja lainansiirto

Säästöpankki mainostaa itseään asiakasläheisenä pankkina, joka palvelee mielellään niin verkossa, puhelimessa kuin paikan päällä konttorissakin. Pankin vaihdosta kiinnostuneet voivat antaa pankille valtakirjan, jolloin pankki pystyy hoitamaan suurimman osan käytännön asioista asiakkaan puolesta.

Pankin sivuston mukaan helpoin tapa hoitaa jo olemassa olevat laina-asiat ja niiden siirtoon tarvitaan valtakirja. Sen avulla Säästöpankki voi hoitaa yhteydenpidon vanhaan pankkiin sekä lainojen siirrot heidän siipiensä suojaan asiakkaan puolesta. Lainojen siirrot luvataan sopia yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti joustavuuteen pyrkien.

Säästöpankin sivuilla voi jättää lainahakemuksen, jonka perusteella pankki voi olla sinuun yhteydessä ja tehdä mahdollisen tarjouksen. Jos olet jo pankin asiakas, voit kysyä lainatarjousta verkkopankkisi kautta. Ennen hakemuksen tekemistä voit hyödyntää myös pankin verkkosivuilta löytyvää lainalaskuria. Sen avulla voit mallailla erilaisia lainasummia takaisinmaksuaikoineen ja suuntaa antavine korkoineen.

Sortter ja lainansiirto

Sortter on lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelu, jonka kautta lainansiirrosta kiinnostunut saa yhteyden useisiin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin yhdellä hakemuksella. Hakemus on ilmainen, se ei velvoita mihinkään ja parhaimmillaan tarjouksia saa useita jo saman vuorokauden aikana. Palvelu lupaa käyttäjilleen parhaan koron takuun ja painottaa olevansa täysin asiakkaan puolella, suomalainen ja piilokuluton.

Sortter ei siis itsessään ole lainanantaja. Sen sijaan palvelun ideana on helpottaa huomattavasti kilpailuttamista ja vertailua ja siten parhaan mahdollisen tarjouksen löytämistä. Tällä hetkellä Sortter kilpailuttaa kerralla parisenkymmentä lainanantajaa.

Sortter ohjeistaa lainansiirrosta kiinnostuneita toimimaan seuraavasti:

 • Laske yhteen siirrettävät velat. Yhteenlaskettu summa on se määrä, mitä tarvitset uutta lainaa.
 • Täytä sivustolla lainahakemus. Sortterin kautta yhdistelylainaa on saatavissa 60 000 euroon asti ja lainaa voi hakea ilman vakuuksia.
 • Vertaile saamiasi tarjouksia nykyiseen tilanteeseesi sekä keskenään.
 • Valitse paras tarjous ja allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksillasi.
 • Maksa vanhat velkasi pois.

Tämän prosessin jälkeen lainansiirtäjä voi keskittyä maksamaan yhtä lainaansa uudelle pankilleen.

Sivustolta löytyy runsaasti hyvää tietoa lainansiirroista ennen kaikkea lainojen yhdistämisen näkökulmasta. Sortter listaa yhdistelylainan hyödyiksi pienemmät korot, pienemmät kuukausierät, turhien laskutuslisien ja tilinhoitomaksujen välttämisen, talouden selkeytymisen ja joustavuuden. Hyödyt ovat siis juuri ne, mitä myös lainansiirroilla yleisesti tavoitellaan.

Sortter uskaltautuu myös antamaan selviä lukuja yhdistämisen hyödyistä. Sivustollaan se kertoo, että heidän asiakkaidensa lainanhoitomenot pienenevät yhdistämisen ansiosta keskimäärin 277 euroa kuukaudessa. Luonnollisesti palvelu kannustaa ihmisiä myös kilpailuttamaan lainansa ja säästämään siten satoja, jopa tuhansia euroja vuositasolla.

Rahalaitos ja lainansiirto

Rahalaitos on vuodesta 2011 toiminut suomalainen palvelu, joka ojentaa auttavan kätensä lainanhakijoille. Sortterin tavoin myös Rahalaitos on lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelu, ei siis pankki itsessään.

Rahalaitos lähestyy sivustollaan lainansiirtoja ennen kaikkea kilpailutuksen ja lainojen yhdistämisen näkökulmasta, vaikka toki siirrettävänä voi olla vain yksikin laina. Rahalaitos kannustaa lainojen yhdistämiseen korostamalla siitä syntyvää säästöä ja helppoutta. Heidän kauttaan lainoja voi yhdistää 500 eurosta aina 70 000 euroon asti. Lainaa voi hakea ilman vakuuksia.

Kuten Sortterilla, myös Rahalaitoksen sivuilla voi täyttää maksuttoman lainahakemuksen. Palvelu kilpailuttaa sen jopa 20:llä eri lainantarjoajalla, joista hakija pääsee valitsemaan itselleen sopivimman. Tarjoukset saapuvat usein saman vuorokauden sisällä, eivätkä ne sido vielä vertailuvaiheessa hakijaa mihinkään. Siirtosopimuksen syntymisen jälkeen asiakas maksaa vanhat lainansa joko itse tai valtuuttaa pankin maksamaan ne.

Lainojen yhdistämistä ja lainansiirtoa hakevien tulee täyttää Rahalaitoksen asettamat kriteerit. Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, vuositulojen vähintään 7 200 euroa, eikä julkisia maksuhäiriömerkintöjä saa olla.

Lainan yhdistämistä ja siirtoa harkitsevat voivat toimia Rahalaitoksen sivustolla seuraavasti:

 • Täytä sivustolta löytyvä hakemus. Muista ruksia kohta “Haluan yhdistää vanhoja lainoja”, jos lainoja on useita.
 • Vertaile saamiasi tarjouksia nykytilanteeseen sekä keskenään.
 • Valitse tarjouksista paras ja allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksillasi.
 • Nykyiset lainat ja luotot maksat pois joko itse tai pankki maksaa ne puolestasi valtakirjan valtuuttamana.
 • Ala lyhentää yhtä, uutta lainaa.